Het hoe en wat bij gebruik van tinctuur

 

 

Algemene informatie:


Tincturen kunnen worden toegepast op de huid zoals met kompressen, zalven of voeg het toe aan badwater. Test de tinctuur eerst op een klein stukje huid om te controleren op eventuele allergische reacties.

 

De dosering varieert afhankelijk van het kruid en het gewenste effect. Gebruik salie niet in grote hoeveelheden. Raadpleeg een natuurgeneeskundige, apotheker of (huis)arts voor specifieke doseringsinstructies.

 

Tincturen kun je naar behoefte aanpassen en verdunnen. Als de tinctuur te sterk is, kun je deze verdunnen met water of een dragerolie. Als de tinctuur te zwak is, kun je de dosering verhogen door meerdere druppels in te nemen.

 

Je kunt een tinctuur gebruiken als een kuur waarbij je twee keer drie weken iedere dag drie keer 20 druppels inneemt. Tussendoor houd je een week pauze. 20 druppeltjes komen neer op ongeveer 0,9 gram en is bijna een klein theelepeltje vol.

 

Sommige tincturen kun je langer innemen of moet je zelfs langer nemen voordat je een effect merkt.

 

Aan 150 ml tinctuur heb je voor een kuur dus voldoende.

 

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.