Oil of El Shaddai

 

Rolflesje 10 ml € 10,00

Met Kaneel en Mirre doortrokken olijfolie als basis voor een verfijnde geur met een doordachte combinatie van diverse soorten heerlijke essentiële druppels. 

 

Ik kan even geen Nederlandse tekst bedenken bij wat deze geuren in mij oproepen:

Warming love and comfort

Kiss on your tears

Presence of the Lord

 

Probeer jij deze benamingen aan te vullen? Bestel en probeer.

Toen ik nadacht over een naam voor deze olie en zocht naar een naam op gevoelsniveau: "troost" of het Engelse "comfort" "oil of comfort" of "kiss on your tears" was het daar ineens in mijn gedachten, het moest de naam: "Oil of El Shaddai" worden. De betekenis werd veel later die dag pas helder toen ik met iemand in een chat in gesprek raakte.. en het vloeide samen: troost, geborgenheid, shaddai.

 

Wat betekent El Shaddai?

El betekent God, Hij heeft vele namen waarvan Shaddai er één van is. Shaddai kan "de Almachtige" betekenen en ook "borst". Shaddai komt van het woord "shad" (borst), meervoud is shaddai.

El Shaddai: God van de borsten.

Hooglied 1:13 "Mijn Liefste is mij een bundeltje mirre dat tussen mijn borsten (Shaddai) overnacht. 14 Mijn Liefste is mij een tros hennabloemen uit de wijngaarden van Engedi."

 

Als je je hoofd aan een borst legt dan hoor je pas het hart kloppen. Borst; symbool voor troost, geborgenheid en veiligheid, warmte, vrede, bescherming, voedend, bevestiging van jouw bestaan, een diep gevoel van "zijn". Zo wil El Shaddai zijn voor jou.

Rikkert Zuiderveld schreef een poem, wat mij betreft niet alleen voor vrouwen van toepassing. Juist ook voor mannen zijn dit zulke helende bevestigende woorden.

Uit het gedicht Vader Moeder:

" ..de Ene die zich over ons ontfermt?
De Vader die ons kent tot op het bot,
heet 'El Shaddai', de moederborst van God."

 

Een olie die zowel voor mannen als vrouwen geschikt is. Leuk dus om als cadeautje te geven aan iemand .. of aan jezelf.