Mirre olie

 

Flesje 30 cc    € 15,00

 

De geur van mirre doet denken aan de woorden warm, amberkleurig, houtachtig, licht kruidig, licht zoet met een rokerige ondertoon.

Mirre werkt positief en stabiliserend op emoties,ontspannend en kalmerend.De geur en bestanddelen van mirre hebben de eigenschappen om bij stress emoties van angst en nervositeit te verminderen.

Deze mirre olie helpt de fijne lijntjes in de huid en littekens te verminderen.
Mirre kan voorts gebruikt worden bij wonden en wonden die slecht genezen, kneuzingen, jeukende huidaandoeningen, voetschimmel, ringworm: een huidschimmelinfectie, verouderde huid, steenpuisten.

Een weetje: mirre werd gebruikt voor de zalfolie waarvan God aan Mozes heel nauwgezet uitlegde in Exodus 30 hoe dit moest worden bereid.

Mirre werd gebruikt in het reukwerk op het reukofferaltaar in de tabernakel. De wijzen uit het oosten brachten Jezus mirre, wierook en goud, geschenken voor een Koning. 

 

Deze olie is gemaakt van goed gevijzelde mirre hars. Daarna is deze fijngemalen mirre vermengd met olijfolie (1 op 3 delen) en uren verwarmd. Gebotteld met essentiële oliën van mirre en frankincense.

Frankincense (wierook) is bekend om de werking op het geestelijk welzijn. Net als mirre is de geur kalmerend en helpt het bij stress en angst, geeft de geur rust en ontspanning bij prikkelbaarheid, ongeduld en rusteloosheid.

Voor de huid helpt frankincense bij ontstekingen, wonden en geeft het je huid een verjongingsboost. 

 

Alleen uitwendig gebruik.