Salie tinctuur

 Alcoholpercentage 37,5 %      Flesje 20 cc    € 10,00

 

De salieblaadjes (jawel, uit eigen tuin) werken ontstekingsremmend en ontsmettend. Helpt bij bestrijding van bacteriën, virussen en schimmels. Verbetert de gezondheid van het hart en de bloedvaten, verlaagt het cholesterol, verlaagt de bloeddruk en stabiliseert de bloedsuikerspiegel.

 

Menstruatieklachten en overgangsklachten

Salie wordt al eeuwen gebruikt bij het verminderen van vrouwenklachten: bij PMS, vruchtbaarheidsproblemen en cystes. Salieblad bevat fyto-oestrogenen die een oestrogene werking hebben en de werking na kunnen bootsen bij een tekort zoals bij de overgang. Klachten zoals osteoporose, opvliegers en nachtelijk zweten kunnen door salie verminderen.

 

Stressregulatie

Salie heeft een sterke angst- en stress-regulerende werking die erg gunstig is bij PMS klachten en in de overgang. Slaap bevorderende werking.

 

En nog veel meer gezondheidsvoordelen
Immuunsysteem versterkend, bloedsuikerspiegel regulerend, verlichten van spijsverteringsproblemen, stofwisseling versnellen. Het helpt om infecties en huiduitslag te behandelen, krampen te verlichten en migraine te verminderen. Kan worden gebruikt bij zere keel, hoest, luchtwegaandoeningen, diarree, maagklachten, spijsverteringsproblemen, darmklachten, leverklachten urineweginfecties, huiduitslag, allergieën, krampen en migraine.

 

Contra indicaties
Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, kun je salie beter laten staan.

Het wordt afgeraden bij epilepsie, maagdarmzweren en hormoonafhankelijke kankersoorten.

 

Inwendig gebruik Hoeveelheid voor volwassenen: voor het eten 3 x daags 20 druppels. Druppel de tinctuur onder de tong zodat het meteen in de bloedbaan terechtkomt. Tincturen smaken nogal bitter. Daarom kun je ze ook innemen verdund met water, sap, smoothies, thee, in de soep.
Uitwendig gebruik Hoeveelheid druppels 3 tot 5 x daags 30 druppels in een klein beetje water en dan gorgelen of de mond spoelen.

Raadpleeg een natuurgeneeskundige, apotheker of (huis)arts voor specifieke doseringsinstructies.