Gretha

Gepubliceerd op 29 augustus 2022 om 13:01

Recent was ik 10 dagen bij Engedi. Ik was daar om een stukje tot rust te kunnen komen, na een aantal heftige dingen, die achter elkaar gebeurden en waardoor ik behoorlijk van slag was en tegen een burn-out aan zat. Het was heel fijn, dat ik daar al vrij snel terecht kon.

Hoewel ik de therapie en het verblijf in privé sfeer wel wat ingewikkeld vond, heb ik er een goede tijd gehad, waarin er voor mij gezorgd werd en ik zelf even niet hoefde te zorgen. Iets waar één van mijn delen (ik heb DIS) best veel moeite mee had/heeft. Zo gewend om zelf te zorgen en een ander niet tot last te willen zijn. Maar dat hoefde niet en dat was goed. Dus dat deel mocht even los laten.

Er was veel privacy, waarin we ook een stukje rust mochten ervaren. Ik heb zelf veel gewandeld en ben ook lopend op verschillende plekken geweest. Maar het fijnste was mijn plekje op de schommelbank op de waranda, waar het hondje Noah, meestal naast me lag en af en toe ook de poes. Al met al is het een goede tijd geweest en zou ik het iedereen, die een stuk rust nodig heeft, aanraden om daar even te kunnen zijn.

Wat ook heel leuk is, om te vertellen, is dat er tijdens mijn verblijf ook nog een kuikentje is geboren, waar de moeder over waakte, zelfs als het speelse hondje te dicht bij kwam, het beschermde zoals een moeder over haar kind hoort te waken. Heel mooi om te zien. Tegelijk confronterend, omdat ik dit zelf niet gekend heb.

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.