Amber

Gepubliceerd op 20 mei 2022 om 22:46

Begin dit jaar was onze puberdochter ten einde raad, wist niet meer normaal te functioneren. Ze was totaal de controle over haar zelf kwijt. En wij als ouders wisten ook niet meer hoe we onze dochter weer op de rails konden krijgen.

De reguliere GGZ zorg liet ons letterlijk in de steek.We zaten met het gezin voor ons gevoel in een zinkend schip.

Onze dochter had al drie jaar angst en paniekklachten en heeft daarbij behoorlijke trauma opgelopen door iemand die vorig jaar maanden lang haar vreselijke dingen heeft aangedaan.

Ze was daardoor enorm onrustig en zocht hele dagen afleiding om maar niets te voelen. We zagen ons meisje lijden en vechten tegen haar gevoel, wat deed dat pijn en wat waren wij machteloos.

Omdat de GGZ niets deed ben ik op zoek gegaan wat er nog meer mogelijk was om haar te helpen. Na een speurtocht op het internet ben ik bij Jolanda terecht gekomen. Mijn eerste gesprek met Jolanda was zo fijn, warm en oprecht. Ze hoorde mij aan en zei; Amber en jullie als ouders maar ook de andere kinderen hebben nu rust en orde nodig en ik ga jullie helpen.

Onze dochter is snel na de intake 2 x 2 dagen bij Engedi geweest. En wat zijn we dankbaar!

Onze dochter heeft de regie over haarzelf terug. Er is weer orde, rust, regelmaat, geluk en vrolijkheid in ons gezin.

2 x twee dagen bij Engedi betekenden: Amber uit de huidige situatie halen,  observaties, behandelingen, naar haar luisteren, haar te laten nadenken over hoe iets anders kan, samen met haar dingen ondernemen waarvan ze dacht dat ze het lichamelijk en geestelijk niet aan kon.

De evaluaties, adviezen, bevindingen en handvaten maar ook de betrokkenheid hebben onze dochter en ons als ouders weer volop vertrouwen gegeven! 

Onze dochter heeft geen last meer van onrust, paniek en angst. En heeft haar leven weer opgepakt. 

Zelf zei ze vandaag: "Bij Engedi had ik tijd en rust om na te denken wie ik ben en wat ik wil."

Ps ze heeft vandaag zonder angst en paniekaanvallen een examen gemaakt. Haar leerkrachten vinden het geweldig haar zo te zien.

(Foto is door Amber uitgezocht.)


«