Andullatietherapie

 

 

Wat is Andullatietherapie?

Andullatie of andullatietherapie is een alternatieve geneeswijze. Het helpt het lichaam rust, energie en herstel te genereren en geeft verlichting onder andere bij pijn en chronische klachten. Het is een vrij nieuwe methode en beïnvloedt en verzacht pijnloos bij meerdere aandoeningen. Deze methode veroorzaakt lage frequentie trillingen voor een direct effect op huid, cellen, organen en zenuwbanen. Het beïnvloedt positief het toenemen van energie, verlicht pijn, zorgt voor een betere bloedcirculatie tot in de haarvaatjes. Dit heeft effect op het spierweefsel, werkt ontspannend en reduceert stress. Onder andere topsporters maken gebruik van andullatie om sneller en beter te herstellen (denk aan wielrenners en schaatsers).

 

Hoe werkt het?

-Per behandeling van 15 tot 30 minuten worden de lichaamscellen bereikt door middel van infraroodstralers en mechanische vibraties. De warmte door de werking van het infrarood dringt door in de diepere zones van de huid wat voor een gevoel van diepe ontspanning zorgt. De doorbloeding en afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem wordt gestimuleerd waardoor de stofwisseling een boost krijgt.

-Tijdens de behandeling lig je op het andullatiematras en wordt de programmering van het matras aangepast op jouw klacht(en). Hierbij wordt het matras aangepast op jouw wensen met de benodigde kussens en hulpstukken waaronder een bellyband.

-Voordat je gebruik maakt van het andullatiematras is het goed minimaal twee glazen lauwwarm water te drinken en ook na de andullatie veel te drinken om de afvalstoffen af te voeren.

Bij andullatietherapie word je niet aangeraakt. Wanneer je dit prettig vindt, zorg ik voor een fleecedekentje en/of een zachte instrumentale muziek op de achtergrond. Na ieder gebruik wordt het matras gereinigd.

 

Opbouw van Andullatietherapie:

Behalve zes basisprogramma’s zijn er dertien medische programma’s.

Een basisprogramma kan vooraf gaan aan het medische programma zoals:

Eerst “opwarmen, dieptewerking op de spieren of ontspanning”, waarna een medisch programma kan volgen.

 

Voor welke medische klachten is het onder andere geschikt?
Rugklachten (hernia, ischias)
Migraine en hoofdpijn

Spierkrampen en spierknopen

Problemen met gewrichten; reuma en artrose

Nek-schouderklachten,

stofwisseling en spijsverteringsklachten
Slaapstoornissen en pijn

Artritis

Fybromyalgie; CVS.

Burnout

Restless legs

Het verzacht spierpijn en krampen, vermindering van stress en ontspanning; bij slaap- of doorslaapproblemen en heeft een positieve werking op het autonome zenuwstelsel.

Heb je andere klachten informeer gerust of een programma beschikbaar is voor jouw specifieke klachten.

 

Overleg met je huisarts, fysiotherapeut of behandelaar of Andullatietherapie voor jou een goede keuze is.

 

Wil je Andullatietherapie?

Andullatietherapie is naast de gesprekssessies een goede aanvulling.

Het is mogelijk alleen voor andullatietherapie te reserveren of andullatietherapie in combinatie met een gesprekssessie.

De andullatietherapie volgt dan aansluitend aan de gesprekssessie.

 

Let op; in verband met tijdsplanning is het noodzakelijk bij het maken van een afspraak aan te geven dat je een gesprekssessie in combinatie met Andullatietherapie wilt inplannen.

 

De kosten per behandeling € 15,00.