Nieuwe blogs 

 

Ritueel geweld

Dissociatie
Manipulatie

 

 

Ritueel geweld

Dit zijn vormen van misbruik waarover niet veel bekendheid is. De overlevenden van dit geweld worden niet snel geloofd vanwege de heftigheid van hun verhaal, het moeilijk bewijsbare van hun geschiedenis (of heden!) en de inhoud van wat men heeft meegemaakt.

Lees meer »

Dissociatie

DIS treedt op bij ernstige vormen van mishandeling, denk aan isolatie, mishandeling, incest. Het is bekend dat pesten in ernstige vorm DIS tot gevolg kan hebben. Denk ook aan verwaarlozing en zo ook ritueel misbruik.

Lees meer »

Jaloezie bijt

Jaloezie is niet alleen negatief te beoordelen alhoewel er nare dingen door kunnen gebeuren. De behoefte achter de jaloezie komt vaak niet aan bod omdat het negatieve zo dominant aanwezig is.

Lees meer »

Boos op God

Boosheid is een emotie en kun je constructief gebruiken om je grenzen aan te geven, bij onrecht voor jezelf of anderen op te komen, ruimte voor jezelf creëren.

Lees meer »

Pluk een roos

"Ben je boos, pluk een roos". Dé opmerking die je misschien te horen kreeg als je boos was, in een poging je weer een lach te ontfutselen.

Lees meer »

Gevangen in een systeem

In mijn vorige blog "Controle" kun je lezen dat controle te maken kan hebben met schaamte en angst. Ben je bang controle over jezelf, de ander te verliezen? En wat nu als dit gebeurt?

Lees meer »

Controle

Controle is op zich niet verkeerd. Het is een gezonde eigenschap waar je kracht en stabiliteit uit kunt putten in bepaalde situaties. Controle helpt jou onder andere je leven te organiseren en te weten wanneer je spreken of beter zwijgen kunt en tegen wie.

Lees meer »

Kritiek

We krijgen er allemaal mee te maken, ongezouten, onverwachts en ongevraagd, elk moment en zonder waarschuwing vooraf ... en succes ermee!

Lees meer »

 

 

 

Engedi bevindt zich op eiland Tholen op randje Zuid-Holland en Noord-Brabant en is goed bereikbaar.
Klik hier voor contact en kaart van de locatie.

Meer weten? Vul het contactformulier in of klik op de button hieronder voor telefonisch contact. Privénummers worden niet opgenomen. Spreek een bericht in en vermeld hierbij naam en telefoonnummer zodat contact kan worden opgenomen.