In 2017.

Afgelopen weekend mocht ik doorbrengen bij Engedi. Een weekend om bij te komen na een lange periode van ziek zijn met veel lijden wat zoveel vragen en emoties bij me opriep.

Wat ben ik verwend en wat een warm welkom! Heerlijk om op de veranda op de schommelbank te kunnen mijmeren terwijl je uitkijkt over de velden. Kussens erbij, dekentje gebracht, kopje koffie of thee … heerlijk! Hondje Noah heeft me veel gezelschap gehouden, ook daar heb ik intens van genoten.

Hoe waardevol bleek het te zijn om een weekend intensief door te praten over de dingen die me zo bezig hielden. Je kunt echt een stapje verder gaan dan bij losse gesprekken.  Ik heb echt nieuwe inzichten gekregen. Bij Jolanda vond ik acceptatie, een luisterend oor, deskundig advies en vooral heel veel ruimte om aan te geven wat ik wel of niet zag zitten. Omdat ik nog moet herstellen van mijn ziekte was ik snel heel moe en per keer mocht ik aangeven wat ik wel of niet zag zittend en op welk moment. Hoe bijzonder is dat!

Daarnaast had ik mijn eigen plekje had om me terug te trekken: een zit- en een slaapkamertje. Zo had ik genoeg tijd en mogelijkheid om datgene wat besproken was te overdenken en voor te bereiden op het volgende gesprek. Bovendien: voorzien van alle gemakken. Wat een luxe zeg!

Ik kijk vol dankbaarheid terug naar dit weekend. Wat een zegen.

Ik kom graag nog een keertje terug!

Mattie