Persoonlijke verhalen

Engedi bevindt zich op eiland Tholen op randje Zuid-Holland en Noord-Brabant en is goed bereikbaar.

Klik hier voor contact, informatie en kaart van de locatie.

 

Waardevolle mensen met ieder hun eigen indrukwekkende leven. Zij vertellen hieronder hun verhaal... klik op de namen om hun ervaringen te lezen.

Disclaimer:
In dit deel van de website staan persoonlijke verhalen van cliënten, zowel in woord als in beeld. Vanwege de privacy zijn enkele namen gewijzigd. 

De in de verhalen verwoorde meningen en ervaringen van de schrijvers zijn persoonlijk en op eigen titel geschreven. 

 

 

Peter

Wanneer je als hulpverlener hulp nodig hebt; wie helpt dan de hulpverlener? Engedi bleek in dit geval de oplossing te kunnen bieden middels EMDR.

Lees meer »

Eline

Jolanda kreeg voor elkaar wat de psychologen vóór haar niet lukten, omdat zij echt compassie toonde. Ze leerde me op die manier ook compassie te hebben met mezelf en ik ben nu zóveel sterker. Ik kan het iedereen aanraden die vastloopt in oude patronen om hulp te vragen bij Engedi.

Lees meer »

Mattie

Afgelopen weekend mocht ik doorbrengen bij Engedi. Een weekend om bij te komen na een lange periode van ziek zijn met veel lijden wat zoveel vragen en emoties bij me opriep. Wat ben ik verwend en wat een warm welkom! Heerlijk om op de veranda op de schommelbank te kunnen mijmeren terwijl je uitkijkt over de velden. Kussens erbij, dekentje gebracht, kopje koffie of thee … heerlijk! Hondje Noah heeft me veel gezelschap gehouden, ook daar heb ik intens van genoten. Hoe waardevol bleek het te zijn om een weekend intensief door te praten over de dingen die me zo bezig hielden. Je kunt echt een stapje verder gaan dan bij losse gesprekken. Ik heb echt nieuwe inzichten gekregen. Bij Jolanda vond ik acceptatie, een luisterend oor, deskundig advies en vooral heel veel ruimte om aan te geven wat ik wel of niet zag zitten. Omdat ik nog moet herstellen van mijn ziekte was ik snel heel moe en per keer mocht ik aangeven wat ik wel of niet zag zittend en op welk moment. Hoe bijzonder is dat! Daarnaast had ik mijn eigen plekje had om me terug te trekken: een knus zit- en slaapkamertje. Zo had ik genoeg tijd en mogelijkheid om datgene wat besproken was te overdenken en voor te bereiden op het volgende gesprek. Bovendien: voorzien van alle gemakken. Wat een luxe zeg! Ik kijk vol dankbaarheid terug naar dit weekend. Wat een zegen. Ik kom graag nog een keertje terug! Mattie

Lees meer »