Manipulatie

 

Onder deze pagina vind je een optie voor nog meer uitleg. Hoe herken je het en hoe kom je onder de macht manipulatie vandaan. Bestel de link.

 

Het trieste is dat je in een situatie van manipulatie kan zitten terwijl jij dit niet in de gaten hebt.


Manipulatie
-is geen doel op zich maar is een middel om tot een doel te komen.
-doet men vaak zonder dat men zich daarvan bewust is. 
-vindt vaak subtiel plaats. 
-wordt (bewust/onbewust) gebruikt wanneer het doel of de motivatie niet zuiver is.

 

Ook in de kerk komt manipulatie voor terwijl een kerk bij uitstek is bedoeld als een plek waar je mag zijn zoals je bent. God is veelkleurig en als kerk mag je die kleuren uitstralen, ieder op zijn of haar manier zonder elkaar hierin te beperken. Soms kan dit echter mis gaan en ontstaan er patronen waardoor creativiteit, ontwikkeling en groei in de weg wordt gestaan.

 

Manipulators gebruiken bepaald gedrag om mensen te beïnvloeden te denken, te voelen en te handelen op een manier waarin men niet in de gaten heeft dat dit gebeurt. Wanneer je deze eenmaal herkent hoef je er niet meer in de tot dan niet herkende geheime tactieken te trappen en is de macht van de manipulatie doorbroken. 

 

Voel jij je je vaak schuldig en weet je niet waarom? Hangt een soort dreiging om iets of iemand heen en kan je er maar geen vinger achter krijgen? Is er sprake van een vorm van sarcasme waardoor jij je klein voelt worden en minderwaardig? Is de buitenwereld onder de indruk van die persoon wanneer jij probeert om begrip te vinden? Gebeurt het wel eens dat je zaken probeert te bespreken en dat de ander snel van onderwerp veranderd? Ligt aan het eind van het liedje "het probleem" weer aan jou? 

 

Misschien:
·         speel jij met de gedachte dat iets niet klopt in jouw situatie…
·         heb jij behoefte aan een klankbord om jouw gedachten eens onder woorden te brengen.

Zet die eerste stap. 📞 

Link naar: Manipulatie herkennen met de Dramadriehoek. 

€ 12,50

Bestel de link van het YouTube filmpje waarin ik uitleg geef over manipulatie, de signalen en een eerste aanzet voor een weg eruit. Je kunt bestellen via mail, SMS of messenger. Ik stuur je dan de link toe.

info@engedi.nl

Maak vooraf het bedrag van € 12,50 over naar

Engedi,

bankrekening NL22 KNAB 0403 5327 01

o.v.v. "Bestelling link Uitleg manipulatie".