(Satanisch) Ritueel Misbruik 

 

Dit zijn vormen van misbruik waarover niet veel bekendheid is. De overlevenden van dit geweld worden niet snel geloofd vanwege de heftigheid van hun verhaal, het moeilijk bewijsbare van hun geschiedenis (of heden!) en de inhoud van wat men heeft meegemaakt.

De omgeving kan soms maar moeilijk aannemen dat er zulke dingen gebeuren en dat iemand in staat is tot zoveel kwaad. Wanneer je voor het eerst hierover hoort kan het zorgen voor een enorme schok en die is logisch en herkenbaar: "Dit kan toch niet waar zijn? Zeg dat het niet waar is!". Maar bij die schok hoeft het niet te blijven omdat anders ogen en hart uit angst toegesloten blijven terwijl slachtoffers/overlevenden juist alle steun en geloof nodig hebben op hun weg eruit. 

 

Bij satanisch ritueel misbruik gaat het om zeer ernstige extreme mishandeling wat toegepast wordt door zeer frequente mishandelingen op fysiek, geestelijk en seksueel gebied van heel jong af aan, binnen rituelen. Ritueel misbruik vindt binnen verschillende culturen en groeperingen plaats en hoeft niet altijd te maken te hebben met satanisch ritueel misbruik. Waar Engedi mee te maken heeft, wanneer het om ritueel misbruik gaat, tot nu toe is deze laatste omschrijving. Het vindt plaats en het gebeurt. Ook in ons land en dichterbij: ook in jouw woonomgeving.

satanisch ritueel misbruik: volgens Wikipedia is satanisch ritueel misbruik een "zeer extreme vorm van geestelijk, lichamelijk en seksueel misbruik door satanisten".

 

Aan degenen die de overlevenden en getuigen zijn van dit soort misbruik en hier de diepe sporen van dragen wil ik zeggen: de weg is vaak lang, eenzaam en zwaar maar er is een weg in en naar vrijheid. Die vrijheid is voor JOU weggelegd.